Kennis verspreiden in
een zorg-organisatie

Je wil zorgprofessionals bereiken met kennis op maat
Redgrasp helpt je daarbij in 3 stappen
Vraag demo aan

Stap 1: Inventarisatie

We inventariseren samen jullie doelen en maken een plan om ze te bereiken

Doelen

Stap 2: Co-creatie

We maken samen een selectie van onderwerpen, kennisdocumenten en doelgroepen binnen je organisatie. Vervolgens stellen we quizvragen op, met toelichting

Aandachtspunten

Onderwerpen/kennisdocumenten

Doelgroepen

Opstellen van quizvragen en toelichtingen

Stap 3: Start Kennisspel

We creëren samen per doelgroep een vragencampagne voor één of meerdere quizvragen per week voor de gewenste periode

Ons team staat voor je klaar om je te helpen je campagnes succesvol te maken!

Veelgestelde vragen

Wat voegt Redgrasp toe aan de richtlijnen en protocollen zelf?

Je kunt kennisdocumenten publiceren en de navolging ervan aan mensen zelf overlaten. Maar volgens een Cochrane review uit 2016 kun je met een aanvullende interventie de navolging met 13,5% verbeteren. Neem infectiepreventie als voorbeeld. Stel dat je interventie een zorgprofessional helpt om de richtlijn te volgen, waardoor hij of zij jaarlijks bij 1 patiënt 1 infectie voorkomt. Zelfs al wordt er hiermee maar 1 verpleegdag bespaard, dan levert dat al ruim 500 euro op. En met Redgrasp bedien je iedereen in je organisatie. Op elk gewenst onderwerp. Dat is de schaalbaarheid van online leren.

Wat is het verschil tussen Redgrasp en andere interventies?

Een aantal voorbeelden:

Van de Vragen van Vandaag wordt 45% beantwoord buiten kantooruren. Bovendien kost het beantwoorden maar weinig tijd. Daarmee is Redgrasp een kosteneffectieve, leuke manier van leren die geen negatieve impact heeft op de productiviteit.

Waarom is er voor e-mail gekozen?

Het werkt. Een app downloaden is niet nodig, aanmelden is niet nodig en de vragen kunnen worden beantwoord op een moment dat het de ontvanger uitkomt. Het beantwoorden van de Vraag van Vandaag is laagdrempelig en behoort al snel tot de dagelijkse routine.

Doen ook de artsen hieraan mee?

Ja. Artsen doen even fanatiek mee als verpleegkundigen. De deelnamegraad is vaak rond de 90%. Zorg wel dat de vragen van goede kwaliteit zijn en dat ze goed zijn afgestemd op de doelgroep.

Hoe snel kunnen we van start?

Snel. Het vaststellen van onderwerpen en doelgroepen kost tijd. Maar het opstellen van de meeste vragen hoeft pas plaats te vinden nadat het kennisspel al van start is gegaan. In de praktijk hanteren we vaak een maand voor de voorbereiding, maar sneller kan ook.

Hoe kan ik een demo aanvragen?

Laat hieronder je emailadres achter en dan nemen we contact met je op.

Wil je meer weten over het inzetten van Redgrasp binnen jouw organisatie? Laat dan hier je emailadres achter en dan nemen we contact met je op.