Bespaar tijd met het Redgrasp platform voor kwaliteit en veiligheid

Adviseurs Kwaliteit en Veiligheid weten hoe belangrijk het is om zorgprofessionals op de hoogte te houden van richtlijnen en protocollen. Maar het is een uitdaging om iedereen te bereiken en te betrekken bij deze belangrijke onderwerpen.

Documenten publiceren is niet genoeg. Je moet meer doen. Maar de traditionele manier van e-learning, met lange modules en uitgebreide tests, is tijdrovend voor zowel de organisatie als de deelnemers.

Bijvoorbeeld, stel dat je een nieuw protocol over antibioticabeleid wilt introduceren bij je ziekenhuis. Met traditionele e-learning zou je misschien een module ontwikkelen van 30 minuten en een test maken om de kennis van je medewerkers te evalueren. Dit zou jou al snel een halve werkweek kosten. En dan moeten 1000 medewerkers er ook nog tijd voor vrijmaken! Dat laatste kost alleen al 500 uur aan productiviteitsverlies voor 1 enkele e-learning.

Met het Redgrasp platform kun je je protocol introduceren met paar korte quizvragen die je medewerkers in minder dan een minuut kunnen beantwoorden. Met de toelichting op het antwoord leren ze laagdrempelig iets nieuws. Dit bespaart jou niet alleen tijd, maar ook de tijd van je medewerkers die snel en gemakkelijk op de hoogte kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen.

Bovendien kunnen je medewerkers met elkaar in discussie gaan over de quizvragen en zo van elkaar leren. Dit zorgt voor een interactief en leerzaam proces dat de kennis en betrokkenheid van je medewerkers vergroot.

Met het microlearning platform van Redgrasp kun je dus al je belangrijke richtlijnen en protocollen onder de aandacht brengen. Zonder onnodig tijdverlies. Benieuwd hoeveel productiviteitswinst jouw organisatie kan boeken met microlearning? Maak met onderstaande tool een schatting!* In 2022 bedroeg het gemiddelde uurloon van een verpleegkundige €25,04, incl. werkgeverslasten