Gebruikerstest UMCU succesvol afgesloten

Als je iets niet weet, dan zoek je het op in een protocol. Maar wat doe je als je niet weet wat je niet weet…?

Zestien verpleegkundigen van drie afdelingen van de Divisie Interne Geneeskunde en Dermatologie van het UMC Utrecht hebben drie weken lang Redgrasp getest. Zij kregen iedere dag een 'Vraag van Vandaag' over de UMC brede verpleegkundige protocollen in hun inbox en konden, als zij dat wilden, op de website nog meer vragen beantwoorden.

Er waren ook punten te verdienen. In alle groepen werden de vragen goed gemaakt, maar de hoogste scores werden behaald op de twee afdelingen waar iedere week een weekwinnaar werd aangewezen. Hier werden de scores ook onderling besproken en dit wakkerde blijkbaar de competitie aan.

Één van de deelneemsters zei: “Het competitie-element vind ik heel leuk. Maar het is ook nuttig. Ik ben nog naar de afdelingsassistente gegaan om ons afvalbeleid door te spreken naar aanleiding van een vraag. Ik heb in de afgelopen drie weken meer protocollen gelezen dan… daarvoor!”. Een ander zei: “Het is heel leuk om te doen! Het is leerzaam zonder dat het veel tijd kost. Ik heb ook echt een paar nieuwe dingen geleerd die ik direct kan gebruiken in het aansturen van anderen.” Iedereen gaf aan dat zij normaal gesproken protocollen vooral gebruikten om iets in op te zoeken. “Door Redgrasp kwam ik in aanraking met vragen waarmee ik normaal niet dagelijks te maken heb. Je gaat er echt breder door denken.”

Na afloop van de test werd aan de groepswinnaars een Redgrasp taart uitgereikt. Redgrasp bedankt alle deelnemers voor hun deelname!

Taart!