Wat is microlearning?

Microlearning is e-learning, maar dan korter. E-learning wordt vaak ingezet als manier om mensen te helpen leren tijdens het werk. Daar komt ook meteen het nadeel van e-learning om de hoek kijken: was je net lekker aan het werk, moet je ineens een e-learning module gaan doen.

Microlearning

Veel mensen nemen er geen tijd voor. Of doen ze alleen als ze verplicht worden. Met tegenzin. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Met microlearning los je dit probleem op.

Microlearning kost weinig tijd. Daardoor kun je microlearning makkelijker integreren in het werk. En daarom doen mensen veel sneller mee. Hoe korter de interventie, hoe beter.

Een voorbeeld van een microlearning tool is Redgrasp. Met Redgrasp stel je een aantal keer per week een quizvraag per e-mail aan je doelgroep. Mensen kunnen zo met één klik zien of ze het antwoord goed hebben, hoe anderen hebben geantwoord en hoeveel punten ze hebben verdiend. Ze krijgen een korte toelichting op het antwoord en leren zo iets nieuws in 10 seconden.

E-mails wachten geduldig in de inbox totdat mensen even tijd hebben om ze te beantwoorden. Zo integreert een microlearning tool als Redgrasp naadloos in de bestaande workflow van mensen.