Welke elementen zijn essentieel voor een succesvol onboarding event voor nieuwe medewerkers?

Ik heb in verschillende grote organisaties gewerkt. Onboarding bestond meestal uit 1 of 2 introductiedagen. De dagen waren gevuld met goedbedoelde presentaties van allerlei verschillende afdelingen over allerlei verschillende onderwerpen. Denk aan een praatje van de Raad van Bestuur over de Visie en de Missie van de organisatie. Een praatje van de Beveiliging over Integrale Veiligheid. Een praatje van HR over de CAO. Een praatje van de afdeling Kwaliteit over de vindplaats van de Kwaliteitsdocumenten (hint: check het intranet). Een praatje van de klachtenfunctionaris. Een praatje van de afdeling ICT. Etcetera.

Ik ben er niet van overtuigd dat dit de beste manier is om informatie over te brengen.

Onboarding

Als je ergens nieuw begint sta je erg open voor nieuwe kennis, maar dan wel vooral over het werk dat je gaat doen. Hoewel bovenstaande randvoorwaarden zeker belangrijk zijn, is een dagje inwerken met een collega volgens mij veel waardevoller.

Je kunt al de bovenstaande onderwerpen beter voor een later moment bewaren. Bovendien kun je beter niet alles op één dag proberen vertellen. Waarom zou je mensen niet druppelsgewijs informeren? Kies daarbij bijvoorbeeld voor een tool als Redgrasp. Daarmee maak je een leuk kennisspel per e-mail van alle onderwerpen die je wilt bespreken. Mensen vinden het leuk om mee te doen, je overlaadt ze niet met kennis en ze kunnen op een laagdrempelige manier de interactie aangaan.