Pilot in Radboudumc van start

Vandaag is in het Radboudumc in Nijmegen een pilot met het Redgrasp platform van start gegaan. Gedurende de komende twee maanden zullen de ruim 430 artsen, verpleegkundigen en administratieve medewerkers van de afdeling Kindergeneeskunde van het Radboudumc dagelijks een Vraag van Vandaag in hun mailbox ontvangen.

Vraag van Vandaag

Voor de pilot, die onderdeel uitmaakt van het JCI programma binnen het Radboudumc, zijn naast vragen over medische en verpleegkundige protocollen ook bijna 200 vragen opgesteld over de IPSG (International Patient Safety Goals) protocollen. Naast de Vraag van Vandaag kunnen medewerkers ook via het beantwoorden van losse vragen of het doen van korte quizzes hun kennis van deze protocollen testen en verbeteren. Verder zijn verspreid over de verschillende afdelingen van het Amalia kinderziekenhuis een zestal kiosken geplaatst, waarop medewerkers vragen over voor hen relevante protocollen kunnen beantwoorden.

In voorbereiding op de pilot heeft Redgrasp eind vorig jaar haar platform aangesloten op SURFconext. Hierdoor krijgen de medewerkers van het Radboudumc de beschikking over 'single sign-on': ze kunnen gewoon hun eigen instellingsaccount gebruiken om in te loggen op het Redgrasp platform. Sterker nog, als zij al ingelogd zijn op het eigen intranet, dan wordt men volledig automatisch ingelogd bij Redgrasp. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen!